23/09/2014

RSS Email
0
proizvoda u korpi
Total:   0.00 din detalji
There are no products in your shopping cart!
We hope it's not for long.

Posetite shop

Oregano Oil (30 ml)

Ulje origana se pravi od presovanih listova origana - koji su veoma poznati kao zacin - a koje smo mi "ugradili" u maslinovo ulje, koje u ovom slucaju služi kao "supstanca-prenosilac". Postoje brojne podvrste origana, od kojih neke uopšte i nisu pravi origano.

One se razlikuju od "pravog" origana ne samo po izgledu, vec i po svojim svojstvima i sastavu - aktivnim supstancama i hemijskim komponentama. Razlika postoji i u sastavu esencijalnog ulja takodje, što predstavlja kljucnu razliku, jer je upravo esencijalno ulje aktivni sastojak origana. Mi smo u našoj formuli koristili Oreganum vulgare subsp. hirtum, podvrstu koja je najbogatija esencijalnim uljima. Ova biljka sadrži dva glavna sastojka - timol i karvakrol. Ova dva jedinjenja su veoma sli?na, njihove formule i molekularne mase su iste, jedino se razlikuju po svojoj strukturi (u hemiji se ovaj fenomen naziva izomerizam). Oba esencijalna ulja – s obzirom da su derivati fenola - imaju izuzetan antibakterijski i antivirusni efekat. Šta više, origano sadrži i flavonoide, koji su odlicni antioksidansi i pospešuju zaštitu celija od slobodnih radikala, a sadrži i rozmaricinsku kiselinu, sterole, vitamine A i C, kao i brojne minerale. Važno je napomenuti, da su u poredjenju sa uobicajenim oblicima origana (zacin, osušena biljka), ovi aktivni sastojci u ulju su prisutni u viskoj koncentraciji. Ovaj preparat je žuckaste boje i karakteristi?nog mirisa, a može se primenjivati i za spoljnu, i za unutrašnju upotrebu. Kod spoljne upotreba se koristi kod manjih povreda i modrica, ujeda insekata, a razredjen kao vodica za ispiranje usta, itd. Treba primeniti samo par kapi na tretirano mesto i nežno ih utrljati u kožu. Izbegavati kontakt sa povredama velikih površina, ocima i polnim organima. Kod unutrašnje upotrebe, preporucena doza je 4 kapi Origano ulja (od prilike 0,17 ml), pomešano sa jednom supenom kašikom vode ili vocnog soka, tri puta dnevno. Kod unutrašnje upotrebe, treba imati u vidu da ulje poseduje karakteristican, snažan ukus, pa može do?i do veceg lucenja pljuvacke nego što je uobicajeno, zato ga i treba uvek uzimati razredjenog. UPOZORENJE!: -Ovaj preparat nije zamena za lekarski pregled ili konsultacije sa lekarom! Kod lecenja bolesti može se upotrebljavati, samo ukoliko je njegova upotreba odobrena od strane lekara, kao dodatni tretman.  - Ne preporucuje se trudnicama i dojiljama!   -Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na sastojke (pogledati spisak sastojaka na pakovanju)

Količina

Cena: 2,905.00 din

Cena sa popustom: 2,179.00 din


Proizvode takođe možete naručiti iz sledećih država:
Austria, Belgium, Bosnia, Bulgaria, Costa, Rica, Croatia, Czech, Republic, Cyprus, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Kosovo, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Macedonia, Mexico, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Turkey, United, Kingdom, Ukraine.

ili Naručite telefonom!

Loading Ažuriranje korpe ...
LoadingAžuriranje...

Komentari su zaključani.

Prijatelji Sajta